Ne čačkaj mečku

admin on August 21st, 2009

Ajd` dok sam još u “uredničkoj fotelji” ovog bloga da dodam još jednu informaciju koja meni deluje gore od svega sto se ovih dana desava.
U svakom slučaju, izaziva opasnu nelagodnost kad se o tome razmislja.
Dakle, da li ste razmisljali o tome kako to da je Duca i dalje direktor Sportskog centra? Kako bre nije u zatvoru (ili bar da je pokrenuta neka tuzba) zbog onih milion dinara koje mu je Opstina prenela za otkazani koncert a on potrosio na, kobojagi, porodilje?
Nekako se preko svega toga preslo isuvise tiho ako se uzme u obzir galama koja se digla i javno priznanje preko TV Bor.
I večeras, eto, čujem da je Saša Tomic, načelnik MUP-a za privredni kriminal smenjen zbog toga sto je poslao inspektore u SC i na njegovo mesto je postavljen Bakoč. A svi, jel tako, znamo ko je ciji kadar.
Jednostavno, neko je pozvao Dacica, rekao mu sta mu je rekao i kao reakcija, usledila je smena.
Ja naravno, ne mogu da garantujem da je to sve bilo tako jer tu dokaza nema niti ih moze biti, ali moj izvor je toliko upucen da sam ubedjen u istinitost priče.
I sad, nije problem u tom jednom smenjenom coveku. Problem je u poruci koja je na taj način poslata, a ona glasi:
Ne čačkaj mečku!

Zoran Stankovic

P.S. I naravno, nije u pitanju samo Sportski centar, u svim javnim preduzećima ima toliko nepravilnosti da bi inspektori pola rukovodioca tih preduzeća morali da oteraju na robiju. I to golemu robiju.
P.P.S. Ajde insajderi, dajte izvestaj Ružice Mihajlović o stanju u JP-ima, da ga i mi malo pogledamo.

10 Responses to “Ne čačkaj mečku”

 1. Čujem da te nepravilnosti idu dotle da je iz jednog javnog preduzeća dizano i po 150 000din i odnošeno “u nepoznatom pravcu”.
  Mislim, ovde izgleda ima i otvorenih pljački, bez ikakvih skrupula. Da li je moguće zataškati i takve stvari i ako jeste… dokle bre?

 2. “Вук на овцу своје право има
  ка тирјанин на слаба човјека.
  Ал’ тирјанству стати ногом за врат,
  довести га к познанију права,
  то је људска дужност најсветија!”

 3. Rekoh ja vama da je stvar teska i ozbiljna.
  Kako se boriti sa ovolikim zlom?

  Mislim da nam slede socijalni nemiri i nece uopste biti naivno.Zamislite reakciju radnika javnih preduzeca kada shvate da nece dva meseca dinar da dobiju?
  Jos uvek se nadamo da to nije istina.Nisu valjda poludeli?Ali kada do toga zaista dodje,a izgleda da hoce,bice strasno.

 4. Nemam pojma za te smene po MUP-u ili SUP-u, ali jedna stvar me stvarno oduševljava ovde u Boru. Ispade da smo najpošteniji ljudi na svetu. Koliko ja znam (možda i grešim jer nisam informisan dobro) ali niko od direktora, funkcionera, rukovodioca, upravnika, političara itd. iz Bora nije osuđen za neki privredni kriminal. Bilo je tu i tamo nekih tužbi i tužbica ali koliko znam niko nije odgovarao, to jest bio osuđen sem nekolicine (na jednu ruku mogu da se prebroje) i to ne u zadnjih deset, već tridesetak godina.Zaključak je da smo mnogo pošten narod. Mislim da je milicija tu najmanje kriva. Mogu oni da hapse koliko hoces ali tu je zakon koji treba da finišira stvari i mislim da je tu ta kočnica. Pa jel ste videli sta je bilo sa “Firerom” u Novom Sadu (valjda).Oslobođen jer je tužba pisana latinicom.Šio mi ga Đura! U svakom slučaju Borski direktori, političari, rukovodioci itd. su bar po statistici pošteni, nepodmitljivi, otporni na ljudsku slabost zvanu pohlepa za novcem itd.Svaka vlast u Boru koja se menjala ( a menjaju se non-stop) govori i preti prethodnoj vlasti tužbama, zatvorima itd. ali na kraju nikome ništa.Izgleda da je istina da zmija ne ujeda zmiju.To je poslovica i valjda sam “potrefio” životinju. Ali tako je bilo i u Bugarskoj, Rumuniji i ostalim zemljama koje su skoro ušle u EU, ali moj prijatelj iz Bugarske mi priča da se dosta toga promenilo od kada su u EU. Nije im baš sve kao u Nemačkoj, Švedskoj ali je krenulio ka boljem. Znači:Strpi se malo narode.”Neko to od gore gleda sve”.

 5. Zamislite reakciju radnika javnih preduzeca kada shvate da nece dva meseca dinar da dobiju?

  Biće gadno.
  Međutim, ja ne mislim da će ovim biti mnogo pogođeni radnici javnih preduzeća. Biće u onolikoj meri koliko zavise od novca kojeg dobijaju iz opštine na ime usluga. Javna preduzeća (osim ŠRIF-a) i ne primaju platu iz opštinskog budžeta.
  Ovim će biti pogođene javne ustanove, obdanište, Direkcija, Opštinska uprava. Naravno, ukoliko se pod tom merom podrazumeva i obustavljanje izdvajanja za plate pored svih ostalih plaćanja.
  Ali, šta je sa republičkim transferom? Ne znam kako će opština da dobija redovno transfer, a da pritom ne ispunjava svoje zakonske obaveze prema budžetskim korisnicima.
  Mnogo je pitanja, nedoumica, straha. Zato bi bilo dobro da neko tamo u opštini stisne petlju i da Boranima jasno i bez uvijanja kaže koliko je loša situacija, zašto je do toga došlo, ko je odgovoran i kako ćemo se i kada izvući iz krize.
  Ovako, stvarno ne znam na šta će sve ovo izaći…
  Nekako ne volim da se nerviram unapred, ali ovo sve veoma zabrinjavajuće izgleda. Odavno.

 6. Da se javnem, jer mi vać puca film od kontradiktornih komentara. Jednima bi podigli spomenik jer su sposobni da naprave pare, a druge bi u ćuzu. Po kojoj etičkoj, moralnoj i pravnoj logici. Bor nije L.A. pa se pomalo znamo. Ceo gigant, ne Sosinom zaslugom, ode u p.m. Ne branim niti napadam ikoga, samo kažem ono što jeste. Niko ne komentariše šta je sa produktima zlatare. Šta je sa zlatonosnim muljem i šta rade neki rukovodioci Instituta. Šta je sa bivšim prozivanim mafijašima iz Toplane, koji pokupovaše stanove po Bgd. (“dizano i po 150 000din i odnošeno “u nepoznatom pravcu”… ha, ha, ha – u zagradi -smešno) Da li će Zoran ponovo da pita od koga sam to čula. Od istih inih od kojih i on. O pola prozivanih i neprozivanih ovde bih mogla (nemoj opet da me neko tera da to pišem, ni Dačić mi neće pomoći) poduži članak da napišem. Pa i taj Mirković. Držite se njega kao pijan plota. Nije mi ni rod ni pomozi Bog, i baš me briga. Šta je i sa tim j… koncertima. Kad upališ televizor (na pr. SudioB) gradovi se hvale „zvezdama“ i time šta pružaju sugrađanima. Svi koncerti su otvoreni. To je valjde sada „in“. Sa druge strane, drugi pljuju. Ko ne zna sve, pomisliće da grad propada zbog Mirkovića. Pa nije ga ni Ivča ni Veličko ni Duca postavili na položaj na kome je bio. I pročitajte malo Zakon o radu JP i JU. I da grad propada zbog koncerata. Niko bre ne potpisuje ništa bez naloga nadređenog, a zna se ko je nadređeni. Preteraste brate u „podacima“. I boli me za vrlog inspektora. Svi su najveći stručnjaci.
  Po svoj prilici ćemo plaćati duplo grejanje. To ne pogađa nikoga. Zezate se sa bakterijama, a bakterije na niskim T su neaktivne. Krenuće neki svinjski, magareći i čitave menažerije virusi, a na ovom blogu ga (uključujući i mene) već ima. Priča brate ko šta hoće. Ovo po ŠRIF-u nije unikum šikane. Ima je itekako. A još kada pročitam komentar nekog novinara, bez elementarnog poznavanja gramatike… Kad mi baš previše prevrši, postaviću na ovaj blog materijalni dokaz ponečega, pa neka košta koliko košta.
  Smenite brate Dačića, posmenjujte sve, neka ostane Institut sa odsekom za plemenite metale, telekomunikacije sa „cak, cak“ džekovima, štrujaši sa makazama, toplana sa poroznim cevima i kotlovima na froncle uz povećane cene, a svime da rukovodi LDP i DS i svojim OO, bez Dačića. Mi i Kinezi – carevi.

 7. @Ljiljanče:

  Aj pročitaj majke ti ovo što si napisala još jednom. Verujem da bi imala repliku na svoj prethodni komentar?

 8. Bilo bi lopo kad bi neko skinuo paucinu ovde, makar nekom lepom slikom…recimo ulaz u Bor, novi amfi i slicno.
  Ili da prilozim neku svoju? :P

 9. Alal ti qre Dekaro, neko je stvarno trebao da skine paučinu, a ja za sutra obećavam novi tekst i sliku naravno ;)

 10. E ovako ja sam dejan milovanovic iz bora otac dvoje maloletne dece i resio sam da posle opsezne potrage za poslom bez uzpeha da se samospalim zasto:zato sto nisam clan g17,zato sto nemam para da platim radno mesto,zato sto sam ocajan i ne vidim bolju buducnost bez obzira ko je na vlasti to me ne zanima, zanima me kako sada da prezivim ovo vreme kada mi svi prete i traze ono sto nemam’
  .Zato sam se odlcio da se zapalim i da sebi skratim muke jer ovo nije zivot i mozda sam sebican ali se nadam da ce posle moje smrti srbija da progleda i obezbedi bolje sutra mojoj deci.Na ovo sam se odlucio iz ocaja jer ne vidim bolje sutra a kad covek nema bolje,bolje da ga nema.

Trackbacks/Pingbacks

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>