Tata, tata, kaži Bobanu,…

admin on August 20th, 2009

… neće više da se igra sa nama…

Sedim ja danas u Beogradu u LDP-u na nekom sastanku, kad mi stiže sms: “Novinari ŠRIF-a dižu bunu”. U jebote, pomislih, kako bre sad kad ja nisam tamo, volim bune onoliko… pa još ako su novinari…
Sreća pa kod nas sastanci zaista ne traju dugo i u 16h ja trk na autobus i jedva nekako dočekah da stignem u Bor. Usput gledam komentare na “Opštini”, sve čekam kad će neko da se javi i kaže nešto više o “buni”. Ono ništa… jedan Željkov komentar, vidim ni njemu samom nije jasno ko se buni i protiv koga.
Sve u svemu, evo dokopah se nekako pisanija izvesnog Aktiva novinara u Boru, članova UNS-a.
Potpisnik, Čedomir Vasić.
Valjda onaj Vasić koji je `ladno prećutao sva ona dešavanja kad je Mirković hteo da bije Darka Stojadinovića usred ŠRIF-a. Onaj Vasić koji je bio urednik u vreme kada je dvadesetak zaposlenih u televiziji smoglo snage da digne glas u odbranu struke, pa je izjavio nešto kao: “mora da postoji disciplina”.
Valjda je to taj?
A usput da pitam gospodu novinare, da li su čuli da je danas njihov kolega Darko Stojadinović dobio otkaz? I da li im je palo na pamet da i o tome progovore neku reč ili su im jedina briga sopstvene guzice jer je najavljen stečaj (koji je, ako mene pitate, dobrano zakasnio)?
Alo bre ljudi, gde će vam duša? Jedini koji je ispaštao među vama je taj Darko. I još uvek ga stižu odjeci onih konferencija za novinare koje je držao da bi vas zaštitio.
A danas ga Rankić otpušta, popuštajući pred ucenama osvetnika iz pokreta “Živim za svoj džep”.
Kaže, nije dobro održavao sajt, a i neradnik je.
Pa Rankiću, Bog te mazo, jel ti misliš da svako ume da održava sajt? Aj ga ti malo održavaj ako je to lako. Darko neradnik? Pored 200% viška zaposlenih u opštinskoj upravi, smeta Darko?
————
Čujem, takođe, da je Rankić najavio obustavu svih plaćanja iz budžeta zbog katastrofalnog stanja.
Pa kud su pare brate mili?
Pojeo glavati Mirković? Naravno da je pojeo, svi ga `ranite, kako ko sedne u fotelju predsednika Opštine. A prvi si ga ti lično doveo ovde na jasle i potpisao one ludačke ugovore za “Zvezde Granda” i prošlogodišnje “Borsko kulturno leto”.
Koliko ste dali braći bilderima da guraju kamionske gume ispred Sportskog centra neki dan? Kažu, 2 miliona i dvesta hiljada.
Pa jebote…
Ma ne mogu više da ređam sranja za koja sam danas čuo, glava me zabole.
Evo vama, dragi komentatori, pisma vajnog udruženja novinara, pa čitajte i plačite…

PREDSEDNIKU OPŠTINE BOR BRANISLAVU RANKIĆU
PREDSEDNIKU SKUPŠTINE OPŠTINE BOR DRAGANU MARKOVIĆU
ČLANOVIMA UPRAVNOG ODBORA JP “ŠRIF” BOR

Članovi Udruženja novinara Srbije, Aktiva novinara u Boru, na sednici održanoj 19. avgusta 2009. godine, odlučili su da Vam se obrate, uz puno uvažavanje fukcije koju obavljate, ovim otvorenim pismom, sa zahtevom da se Vašim autoritetom založite za očuvanje slobode i nezavisnosti medija u opštini Bor.
Više od godinu dana, a u prvoj polovini ove godine posebno, svedoci smo neprimerenih pritisaka, pretnji, gušenja slobode izražavanja i kažnjavanja novinara, jednostranih političkih i partijskih uticaja i sprečavanja objektivnog informisanja građana, posebno u glasilima Javnog preduzeća “Štampa, radio i film”, čiji je Opština osnivač. Nisu poštovani zakonski propisi koji regulišu rad medija, izbor direktora i imenovanje glavnih i odgovornih urednika.
Na takvo stanje upozorio je i predsednik Udruženja novinara Srbije, u martu ove godine, prilikom boravka u Boru i razgovora s tadašnjim rukovodstvom Opštine Bor, a takođe, više puta, Savez samostalnih sindikata Opštine Bor i članovi redakcije Radio televizije Bor.
Kao najdrastičnija posledica gledanja uskih interesa i korišćenja medija za obračune sa neistomišljenicima, ličnu promociju i u druge svrhe, stiglo je, krajem jula, rešenje RATELA o brisanju iz evidencije dozvola za rad predajnika Radio Bora i dela Televizije Bor. U martu je za glavnog i odgovornog urednika, mimo propisa i uobičajene procedure, postavljena ličnost koja nije imala ni dana iskustva u novinarstvu, a dužnost direktora do nedavno je vršio politički funkcioner, suprotno članu 96. Zakona o radio difuziji.
Pozdravljamo nedavni izbor vanstranačke ličnosti za vršioca dužnosti direktora JP “Štampa, radio i film” u Boru, ali oštro osuđujemo i izražavamo protest što je za predsednika Upravnog odbora ovog Preduzeća postavljena osoba direktno odgovorna, zajedno sa doskorašnjim direktorom, za gubitak frekvenicija Radio televizije Bor i propuste o kojima govorimo, jer je bio pomoćnik direktora za razvoj, a kao novinar direktno se, više puta ogrešio o osnovne norme novinarstva i novinarski kodeks. Ista osoba, reč je o članu Pokreta “Živim za Bor” Bobanu Jovanoviću, opstruira rad Upravnog odbora, time što ne želi da potpiše odluke ovog tela, iako su jednoglasno donete.
Ponovo se najavljuje izbor glavnog i odgovornog urednika po stranačkoj pripadnosti, što je neprimereno propisima i pravnim normama, praksi u novinarstvu i Evropskoj povelji o slobodi štampe.
Kao pripadnici ove profesije i članovi Udruženja novinara Srbije, još jednom zahtevamo od Vas da autoritetom i obavezom koju imate kao nosioci političkih i javnih funkcija, odlučno stanete u odbranu zakona i demokratskih principa, u interesu slobode medija i prava građana da budu objektivno i nepristasno informisani.

U ime Aktiva novinara Bora
Čedomir Vasić, predsednik Aktiva

Zoran Stanković

P.S. Evo čitam opet ovo pismo i ne mogu da se oslobodim otužnog ukusa u ustima koji mi se usput javlja. Sad kad je sve otišlo u Honduras, sad ste se setili da vas Boban i Mirković jebu već godinu dana…

49 Responses to “Tata, tata, kaži Bobanu,…”

 1. Vidim da je mitar/neda na blogu i čita ovo… i baš mi je krivo što sam ga naljutio onomad, voleo bih da vidim njegov komentar.

 2. He, he, he…

  Nisu se sad setili burazeru; sada vise nema podele plena ili fotelja.

  Ajde sto tekst kasni jedno pola veka, nego ga i potpisuje predsednik Aktiva koji izgleda, ne razume da se radi o “AKTIVU”, koji ga pusoni BIG TIME!

  Grobarsko udruzenje je “aktivnije” od njihovog palamudjenja…

  Ajd’

 3. Čedo sad ce “Brankić” da te razume i spašava situaciju, ma 100%. Užasno smešno … pa šta ste čekali do sada?

 4. p.s. bilo bi stvarno dobro da se objavi spisak “aktivista”…

 5. Glavni zadatak Godzile Mirkovića, dobijen od Boška Ničića, bio je uništavanje Šrifa. Godinu i nešto dana mirković to radi. Prvo je on bio predsednik UO Šrifa, pa njegova devojka Beba Radosavljević a sada je DŽipson Jovanović, Mirkovićev ker i potrčko! Zadužili su Šrif besmislenim ugovorima sa Beotonom, sprečili privatizaciju a sada su uspeli da mu oduzmu RTV frekvencu!!! Od 26.avgusta Radio Bor obustavlja program!
  Od juna 2008. Mirkoviću su podršku indirektno davali svi. I DS i DSS i SRS i VDSS i SPS i Pokret za Krajinu – BN! Globalno sve stranke su krive što Bor ostaje bez lokalne radio televizije. Ovo je zločin prema boranima. Izvršilac je Mirković, nalogodavac Ničić a saučesnici sve stranke u SO Bor!!!

 6. Nema se još mnogo toga reći. Dotakli smo dno konačno i nije nam dugo trebalo. Nisam stručnjak za finansije, ali verujem da se ovakva mera kakvu je predsednik opštine najavio, primenjuje u krajnjem slučaju, jer više ne može da se izgrebe ni dinar sa dna opštinske kase.
  Ne znam kakva nam pošast preti ukoliko se ovakva mera ne sprovede ili ukoliko ne bude pozitivnih rezultata. Bankrot? Ne znam da li opština može da bankrotira kao što može država. Jasno je da više nema odakle da se izvlači novac.
  Nedavno je urađen rebalans opštinskog budžeta. Svim korisnicima umanjena su sredstva za razne namene, nekome manje, nekome više.
  Zanimljiv je primer JU Sportski centar. Pozicija Plate, naknade i dodazi za zaposlene umanjena je za 3.376.214 dinara, a shodno tome i socijalni doprinosi na teret poslodavca za 607.283 dinara (jer su za toliko više isplanirali da za plate potroše u ovoj godini).
  Stalni troškovi im se umanjuju za 5 miliona dinara (pretpostavljam da će za toliko manje plaćati našim javnim preduzećima vodu, grejanje, itd, struju…)
  Još su im toga umanjili (službena putovanja, tekuće popravke, itd – ukupno sa platama 11.383.497 dinara.
  Međutim – za specijalizovane usluge, rebalansom su DOBILI 6.440.891 dinar, zbog “ugovorenih obaveza i mogućnosti podnošenja tužbe”, kako piše u Odluci o izmenama i dopunama Odluke o budžetu Opštine Bor za 2009. godinu.

  Mislim da je svaki komentar suvišan.
  Koje ugovorene obaveze? Koncerti? Strongman? Šta je u ovom siromaštvu i samom dnu koje smo dotakli i kome bilo preče od zakonom propisanih prioriteta koji se moraju plaćati iz opštinskog budžeta?
  Ko je ugovorio ove obaveze?
  Bivša demokratska vlast koja se klela da oni nikada neće potpisivati ugovore štetne za Opštinu Bor?
  Neka mi neko stručniji odgovori da li ovo što sam pročitala u ovoj Odluci znači da Sportski centar neće platiti Toplani grejanje, ali će zato platiti gostovanje Miri Škorić, Jeleni Tomašević, Akapulko-bendu i ostalim “umetnicima” koji nisu kadri da ovde dođu na sopstveni i rizik menadžera i prodaju karte za koncert u dvorani JU SC, već dolaze na sigurno, jer znaju da će im biti plaćena ugovorena cena bez obzira na to da li pevaju pred 5, 50, 500 ili 5000 ljudi?
  Da li će zbog tih dugovanja Toplana (nije dužnik samo Sportski centar, sva preduzeća i ustanove duguju Toplani) morati da podigne neki novi kredit ili ćemo to, preko uvećanih računa, plaćati mi građani, koji, opet, nećemo primati platu?
  Pa, ko to može više da izdrži?
  Dokle?

  Vama iz ŠRIF-a ne bih da se mešam u posao, ali bi sada dobro bilo, dok još možete da emitujete TV program, da u emisiju pozovete predsednika opštine i načelnika Odeljenja za finansije da zaplašenim građanima objasne šta ova mera suštinski predstavlja, koji su uzroci, šta su posledice.
  Imamo pravo na to da znamo šta nas čeka.
  A možda i nemamo?

 7. Ovaj aktiv mi više liči na pasiv.Trpeli ste godinu dana,da bi vam opet došao Đuričić,kao stečajni upravnik.

 8. Pa ovde se o tome pričalo godinu dana. I sad kada su im oči ispale, oni kažu da ne mogu više. Kada je trebalo – nisu, sada je kasno.
  Sledeći je Sportski centar, ja ga cenim u septembru (treba platiti sve te zvezde), zatim, 3. oktobar u oktobru, Toplana u novembru.
  Redosled može da promeni samo usrana motka.

 9. Opet sam se setio one “poslednje sijalice” i prekidača …

 10. Evo, recimo, da Rankić nije Lađeviću davao “socijalnu pomoć” sada bi mogao da pomogne ŠRIF-u…

 11. Ko poslednji izađe, neka ugasi svetlo!

 12. Зоране Станковићу, одакле вам то да је Ч. Васић марта месеца био уредник?

 13. Lepo je ovo pismo. Baš lepo. Vidi se da novinari imaju stav. Ako, i treba. Pismo je smisleno, odmereno i oštro tamo gde treba. Problem je samo u tome ko ga je, kada i kome uputio.
  Da se razumemo, ovo nije pismo zaposlenih u ŠRIF-u. Ovo je pismo Aktiva novinara u Boru. Dakle jednako je vredno kao i pismo Kola srpskih sestara, Saveza daktilografa ili Aktiva žena mesne zajednice Mladost. Ne mislim da su ovo pisali diletanti, naprotiv i Čedu Vasića i većinu ostalih zaista cenim i kao novinare i kao ljude. Ipak, ovde se radi o sudbini jednog medija, a ne tek o makar kakvom sitnom kršenju slobode medija ili etičkih normi. Nije primereno da se novinari ŠRIF-a kriju iza nekakvog Aktiva, ma šta on bio. Zašto se ti isti članovi aktiva nisu oglasili u ime novinara ili svih zaposlenih u JP ŠRIF? Zašto to nije bila udarna vest? Zašto u Dnevniku nismo čuli makar fono predtavnika UNS-a ili NUNS-a, nekog iz RRA, Ministarstva kulture? Zašto smo gledali višeminutnu priču o jubileju MZ Napredak, umesto da čujemo šta će to zaista biti sa medijem koji plaćamo? Zar ŠRIF ne može preostale dane u etru da iskoristi za, makar bezuspešni, pokušaj samospašavanja?
  Bojim se da je za ovakvo pismo sada kasno. U trenutku dok ovo pišem, ostalo je još pet dana do gašenja radija, a sa televizijom se i ne zna šta će biti. Da li je baš sada vreme za reagovanje Aktiva? Nije. Situacija je sada očajna, dakle zahteva poteze očajnika. Ne bih da se nazivam prorokom, ali nešto slično pisao sam i pre dve nedelje. Sada možda jeste kasno, ali to ne znači da zaposleni u ŠRIF-u treba da ćute.
  Ostaje još pitanje kome je pismo upućeno. Predsedniku opštine, predsedniku skupštine opštine i upravnom odboru ŠRIF-a. Dakle tačno onima koji su ŠRIF doveli tu gde jeste, onima koji su upravo tog Bobana postavili, pa je ovo u neku ruku i pismo Bobanu Jovanoviću protiv Bobana Jovanovića. U trenutku dok Rankić najavljuje stečaj, zaposleni ćute, pojavljuje se a+Aktiv koji se tom istom Rankiću obraća za pomoć. Meni ovo deluje isto kao da su tražili da se i Rankić i Boban ritualno samozapale ispred Doma kulture.
  Znam da je i ranije bilo sporadičnih glasova razuma iz ŠRIF-a, a u tom smislu ovo pismo Aktiva može biti neki podstrek za reagovanje zaposlenih. Što se mene tiče, imaju punu podršku da se bore za slobodu medija i opstanak, da se bore za odlazak onih koji ih uništavaju, ali i onih među njima koji ne zaslužuju da budu tu gde jesu. Sam stečaj može da bude i put ka ozdravljenju, ali ako elektronski medij ostane bez frekvencije, onda ne postoji.
  Ako još uvek među kolegama iz ŠRIF-a ima onih koji žele da me pozovu i svoj bes usmere na mene umesto na one koji su ih do ovde doveli, danas ću se celog dana javljati na telefon.

 14. @Logaritam: Možda sam permutovao. Da nije bio urednik u vreme kad je Darko zamalo dobio batine od Debelog? U tom slučaju, još gore.

 15. ЛогаритамAugust 21st, 2009 at 2:14 pm

  А вероватно је марта месеца стигао да изјави да се над осамнаесторици новинара треба спровести дисциплина. Јел и то пермутовано? Или измишљено?

 16. Zorane,

  Hteli ste moje misljenje pa se zato javljam.
  Mislim da bi bilo lepo da mogu da “zadavim”Cedu,jer mi je muka od njega.Da,on je bio urednik u vreme dogadjaja sa Darkom_u vreme vladavine cuprijskih i beloreckih “spasitelja”.Sada na razne nacine pokusava da se opere,ali to jedino moze borska reka.U firmi se svi prema njemu odnose sa sarkazmom i zgrazavanjem.
  Sto se tice Darka,secate se,a mozda i ne,ja sam jedan od retkih koji ga je ovde branio i podrzavao(to sam radio i tamo gde treba,sve vreme).On je iz Srifa otisao samovoljno i samo nam je to saopstio jednog dana.Jedni su bili besni,drugi kivni,neki tuzni,ali je cinjenica da ga nismo mi zrtvovali ni ubedili da ode.Covek je sam odlucio.Sta sada mi trebamo da uradimo?Sto se radnika srifa tice-vrata su mu uvek otvorena,ali svi znamo da radnici o tome ne odlucuju.U medjuvremenu je postao i clan DS i jednostavno-zajebali su ga.Vecina nas je to znala os tad,ali,on je odlucio.
  Moram da kazem i to da su mu mnogi iz firme pomagali i prezivljavali slicne neprijatnosti zato sto su uz njega,samo se za to ne zna.Zna Darko i znamo mi iz firme.Kada smo bili toliko jednoglasni i slozni,on je iznenada otisao u opstinu.Zao mi je sto je ostao bez posla i znam da ce i njemu biti zao zbog mene.Bar je pristao da bude sklonjen par meseci i bar za to vreme nije razmisljao o egzistenciji kao ja koji nije pristao.
  Da se odrzao ovaj zakazani UO sve bi bilo drugacije,ali i to smo vec doziveli.
  Sve je prosto-da ne bi pukla koalicija,zbog Pokreta,na kraju bude po njihovom.
  Pa nisu bas toliko ludi da sami izadju na giljotinu clanovima UO iz redova zaposlenih,koji bi ih(blago receno)pojeli na tom sastanku zajedno sa racunima iz Medalje,izgubljenom frekvencom,stetnim ugovorima i sta sve ne.Odatle predlog za stecaj.Nacin da se sakrije ono sto su uradili.Srif nije u blokadi.Mozda ce biti jer je Fortuna pozajmila oko milion za plate radnicima u vreme Djuricica.Tu platu je prenela i opstina Srifu.Gde su pare?
  Niko od nas to nije znao sve do skoro.Nesto smo culi,ali niko nije mogao da pridje dokumentaciji.
  Osnivac nas je ujebao-nismo mi sami.Verovatno ce biti tih ocajnickih pokusaja ako nam neko dozvoli,jer je Aurika danas dala ostavku na mesto VD direktora.
  Ja znam ko je kriv za sve(zato mi je i krivo sto se toliko pljuje po nama,jer ni tamo nismo svi isti i nismo svi Ceda),a vi procenite sami.
  Mozda je Darko mogao da pomogne nama,pa bi mi njemu i tako u krug?Mozda nam je i pomagao?Ko to zna…
  Ocekujemo Djuricica,po nalogu osnivaca,da nas jos jednom “stavi na noge”.

 17. Auuuu…
  Hvala mitar/nedo.

 18. Sećam se, kada je pre skoro godinu dana, nas desetoro, protestvovalo ispred opštine, zbog stanja u našem gradu (pa i u ŠRIFu). Televizija je to uredno zabeležila, verovatno su se i malo zabavljali dok su to montirali.
  Nekako u to vreme, obezbeđena je i šira medijska pažnja na zbivanja u našem gradu. Za divno čuda, niko iz ŠRIFa nije hteo da kaže nešto, bilo šta. Te nije trenutak, da malo sačekamo, ajde neko drugi. Čast Dragani Vidojković, koja je, tada, jedina smela da kritikuje (ne)rad u svoje firme.
  Usput su se častili, sa TV Bor, oni koji drugaćije misle. Nazivani su pacovima, neradnicima, nacistima, fašistima i sl. Takođe, svaka vlast u Boru, bila je bahata i rasipnička. Besplatni koncerti, besplatne auto trke, izdavanje i zakup javnog dobra svih građana opštine Bor, volovi i grejana, jednom rečju – arčenje.
  E pa, gospodo iz ŠRIFa, pa, pa.
  The Pay Day je stigao.
  Neka se spremi 3. oktobar.

 19. Ocekujemo Djuricica,po nalogu osnivaca

  Je l’ ovo ozbiljno ili šta???!!!

 20. ЛогаритамAugust 21st, 2009 at 3:11 pm

  Станковићу, мени нисте одговорили на питања…

 21. @Logaritam: A bre, šta si se uhvatio za datum kad je to izjavio? Jel to najvažnije sad? mitar/neda ti je rekao suštinu.

 22. ЛогаритамAugust 21st, 2009 at 3:40 pm

  Важно је оно што пишете и објављујете као либерал и демократа па још и уредник овог сајта.

  Изнели сте неистину да је Ч. Васић изјавио да “мора постојати дисциплина” у време када су осамнаесторица запослених у ШРИФ-у хтели да скрену пажњу јавности на свој тежак положај. То је био почетак марта. При том сте написали да је био уредник, што он тада није био.

  Поставили сте своје тврдње чак и на архивиране коментаре који се односе на те догађаје. Дакле, закључујем да ви то одговорно тврдите.

  Има још једна ствар. Како себи допуштате да омаловажавате једну професионалну нестраначку и непрофитну организацију као припадник једне политичке партије?

 23. ЛогаритамAugust 21st, 2009 at 3:46 pm

  Да не заборавим. Од када смо ви и ја то прешли на еј, бре комуникацију?

 24. Kakve arhivirane komentare? Šta je to?
  Dakle, zajebo sam se, jel može tako?
  Čeda je bio urednik kad je Darko držao one konferencije i tada je i izjavio to što sam rekao. Ili ni to nije tačno?
  A što se tiče te vaše “nestranačke i neprofitne organizacije”… čisto mi se jebe za organizaciju na čijem čelu je do juče bio Nino Brajović, a danas Ljiljana Smajlović.
  Što se načina komuniciranja između tebe i mene tiče, kako bi, po tebi, trebalo da se obraćam jednom logaritmu? Sa “Vi”, “Ti” ili “To”?

 25. Za Djuricica?
  Nije iskljuceno,cak je vrlo verovatno.Nekako mi voda tece ka toj vodenici.

 26. Po meni je pitanje ko će biti stečajni upravnik (mada, ni to sada više nije od presudne važnosti, iako u Boru ima nekoliko ljudi sa licencom stečajnog upravnika, ne vidim zašto bi iko opet dovodio nekog sa strane) mnogo bitnije pitanje nego to kada je Čeda bio urednik. Kakve to veze sada ima?
  Mislim, besmisleno je da se sada ovde bilo ko bavi individualnim slučajevima, kada je gotovo izvesno da će preduzeće u stečaj, kada će uskoro prestati da emituje program, kada je obezglavljeno (Aurika podnela ostavku), kome su urednici i novinari sada odgovorni?

 27. То мене неко позива да поново дођем код Вас?
  Захваљујем на позиву али памтим када сам пред владајућом коалицијом ДС и осталима тражио да ликвидирају ШРИФ и формирају ново јп.
  Нису ме послушали. Било би безболније.
  Онда сам замењен.

  Узгред за оне који не познају Закон о стечају, када јавно предузеће ”оде” у стечај оснивач (општина Бор) одговара за све обавезе и намирује повериоцe(ако нема имовине за уновчавање), а уједно би то био једини начин да запослени добију зараде које су имали утврђене по колективном уговору. Овако …?

  mitar/neda – имаш нешто објави немаш ништа иди на нет, блог, тако говоре уредници медија.
  Узгред брбљавци су најдискретнији људи колико год говорили никад ништа не кажу.

  Читаћу вас са уживањем на новој адреси.
  Ђуричић

 28. OOOO,savesti i moralu!!!!

  Kako vas nije sramota?Otisli ste jer niste bili poslusni?Ma nije nego!!!

  Otisli ste sa preko 2 miliona dinara iz Srifa
  racunajuci transver za nase jednomesecno primanje od opstine,a za neku crkavicu za nas,pozajmili ste od Fortune.Gde su pare?

  Sta je sa onim objasnjenjem radnicima Srifa da moraju svima da se smanje plate jer svaki radnik ima kredit,pa sad ja ako nemam kreditna zaduzenja pomognem onom koji ima i tako smo svi podjednaki?

  Kako vas tada nije bilo sramota?

  Zasto niste odgovorili na pitanje Draganu Marijanovicu kada vas je pred svima pitao kako mozete da vidite sebe kao uspesnog stecajnog upravnika,posle svega?

  E sada bi bilo bas lepo da dodjete,kada ste pripremili teren za nase gasenje.

  Pomnozite 77 sa 4 =308.

  To su radnici Srifa porodicama.

  Svratite,ja sam ubedjen da ste dobrodosli.

 29. Nisam dovoljno upoznao čoveka, ali meni je Đuričić delovao kao razuman čovek, a razum dugo pre njega nije bio prisutan u kacelariji direktora ŠRIF-a. Ipak, priznajem da tada nisam bio dovoljno prisutan u Boru i da ne znam kako je on radio.
  Nisam gledao vesti u 16h, ima li nekih novih reakcija Aktiva?

 30. Poslao sam odgovor na otvoreno pismo aktiva.Gledajte dnevnik u 7,pa ako ga objave u celosti onda stoji priča o slobodi medija.

 31. O paaa…
  Pa daj ga i ovamo na mail da ga postavim odmah.
  (raindog.bor[et]gmail.com)

 32. Jao,ajde i to da cujem i mozda ovde vidim.

  Da nije neka bajka?

 33. Pozvao me je maločas Boban Jovanović i pročitao mi svoj odgovor. Nažalost, javlja se iz nekog kafića i ne može da ga pusti na mail.
  Moraćete da slušate vesti u 7.
  Inače, u pismu se potvrđuje da je Čeda Vasić bio urednik baš u vreme najvećih “neprimerenih pritisaka, pretnji, gušenja slobode izražavanja i kažnjavanja novinara” kako se kaže u pismu “Aktiva”.

 34. ЛогаритамAugust 21st, 2009 at 6:20 pm

  Г. Станковићу, ваша дрскост и безобразлук а и речник управо говори о томе какав сте ви либерал па још и демократа. Сада када имате малу моћ уредника сајта показујете како се односите према посетиоцима овог блога а може се само нагађати шта ће бити ако вас грађани икада изаберу на неки положај.

  Очигледно пишете, морам то рећи – неистине. Сада када видите да не можете да се извучете хоћете да своје тврдње повежете са неким догађајима везаним за Дарка Стојадиновића из септембра 2008. Али то толико мења смисао вашег првобитног текста да ја не могу да верујем да ви још хоћете са мном да полемишете! По тим вашим коментарима неупућени читалац би закључио, за особу коју сте изпрозивали, да није хтела ни прстом да помогне својим колегама (њима 18) а још је ваљда имала намеру и да их дисцiплинује!!!

  Пазите мало шта пишете. Да ли ви уопште знате шта се све издогађало тада а и месецима после све до данас?

  Ви као либерал и демократа служите се техникама стаљинизма, зна се ко али се не зна ни где, ни када, ни како нити можда зашто али није то ни битно. Битно је да је – он.

  Срамота!

 35. Dobro,to smo znali.

  Sta on moze uopste da kaze na tu temu?Ja mu ne bih nista objavio.Kakva sloboda medija?Pa on je najvise od svih imao tu slobodu da,sa Mirkovicem na ledjima,laprda na televiziji sve i svasta.
  Sve sto stoji u ovom otvorenom pismu koje je Ceda podpisao je apsolutno tacno!Tuzno je sto je i on bio deo toga,a sada se vadi.

  Sta na ovo moze da kaze neko ko mesec dana ne podpisuje odluke UO za koje je i sam glasao,jer nije smeo da sukne 3,5 sata koliko je trajao sastanak.Sada Mirkovicu ne sme da kaze sta treba da podpise .On ce javno da se oglasava?

  Racuni iz Medalje su preko 2oo ooo,oo!!!(za nepunih 2 meseca).Koliko njima moze da stane,to je cudo jedno.Bilo bi lepo i to da ti posalje.

  I to mu je verovatno opet napisao neko drugi,kao i do sada.

 36. Sta je bre sramota?

  Pa bitno je da je on,naravno da je bitno!I jeste on,zajedno sa njima.Pa to zna ceo region.

  Sedeo je sa njima pred celom firmom i klimao glavom na sve njihove izrecene nebuloze,izlazi sa svih nasih sastanaka i odmah ih obavestavao sta se desava.
  Mozda javnost ne zna sta se tamo desavalo sve do sada ali ja,tj mi-znamo.
  A na osnovu cega vi njega branite?

  I da je doslo do permutovanja meseca i funkcija-nije vazno.Ceda je od njihovog dolaska na ovamo prvo bio odgovorni,ponavljam,odgovorni urednik u televiziji,a onda je unapredjen u”jakog pomocnika”direktora.Nije odgovoran?Jeste,isto koliko i Boban Jovanovic!

 37. ЛогаритамAugust 21st, 2009 at 6:49 pm

  Митар, са вама немам намеру да полемишем. Много пута ни ви нисте хтели да помогнете Чеди када је био у милост и немилост последњих десетину година од стране многих политичара и директора.

  Јасно је шта је хтео Зоран Станковић да напише. И с њим хоћу да се расправим.

 38. Prema nekim pričama Čeda se nadao da bi i sada mogao da bude urednik… Utoliko je ovo pismo Aktiva onda besmislenije.
  Uostalom, nije sada više važno ko će biti urednik, nego šta će uređivati ako ne bude radija i televizije.

 39. Pažljivo sam odgledao Dnevnik TV Bor, što uopšte nije lako. Čuo sam da se održavaju prvenstva u stonom tenisu, da poljoprivrednici mogu da kupe veštačko đubrivo uz subvencije države…ali ni reči o ŠRIF-u, ni pisma predsednika UO koje im je uputio…čak se ni Aktiv danas nije oglasio.
  Pa ako 5 dana pre gašenja nemaju hrabrosti da sami sebe brane, zašto se mi ovde uopšte bavimo njima. I gde je sad ta sloboda članova Aktiva koji rade u ŠRIF-u? Ko je to i kako tačno danas ugrozio njihovu slobodu pa nisu ni reč o sebi rekli i Dnevnik im je izgledao kao i bilo koji drugi letnji Dnevnik – kratak i beskrajno dosadan?

 40. I ja sam iznenađena da nije bilo ni reči o aktuelnim dešavanjima u ŠRIFu.
  Ko je sada odgovorni urednik? Kome je odgovoran? Na šta je ličio ovaj Dnevnik?

  Osim toga, imam neki utisak da je Boban Jovanović unapred znao da taj njegov utuk neće ići, pa da posle može s milim Bogom da napada TV Bor zbog gušenja medija i prava na informaciju.
  E – stvarno nema smisla.

  Ja stvarno pratim TV Bor bez obzira na sve, pa sam imala priliku da vidim i Jovanovićeve novinarske “bisere” i uredničke “bravure”.
  I neka mu nisu pustili odgovor. Ne bih ni ja. Ako je rađen onako kao za petomajski protest, kada je izvređao građane Bora, onda mu i nije mesto u programu.
  Možda se neko od novinara i urednika setio i konferencije za štampu koju su Boban Jovanović i Buda Milutinović održali nakon konferencije za novinare (Slađana-Elda-Dragana) i šta su ta dvojica sve govorila tada?
  Ko zna šta je u pitanju, ali pozdravljam tu odluku i ne smatram je kršenjem ustavnog prava građana na slobodno inforimisanje i iznošenje stavova, jer Bobanovi ispadi to uglavnom nisu.
  Ali, moram da priznam da sam radoznala da stav Bobana Jovanovića pročitam na ovom blogu.

 41. Ukrakto: BJ se nije u svom “demantiju” ni jednom rečju vezao za ono što mu se stavlja na teret. Optužio je radnike da sede po kafanama, da nemaju autorske emisije itd… itž… (a kako kažu novinari, nije ih ni predlagao dok je bio na mestu pomoćnika dir za razvoj programa, a što mu je i bila obaveza). Dalje navodi kako će se zalagati za progresiju i dobar status zaposlenih.

  Inače, BRT mora ovo objaviti u roku od 48 sati (u drugoj info emisiji od dana objavljivanja – dalke večeras u 22.ili sutra u 19.)
  E sad kako tu ništa nije demantovano, nego je više politika (za šta me,posle svega baš briga mnogo)i nije ni čudo što nije o’ma objavljeno. A i da hoće, trebalo bi uz dobro objašnjenje i uporedjivanje to i uraditi.

  A tekst Aktiva novinara upućen je, koliko znam, opštinskom rukovodstvu tako da je i ovaj tamo trebao da pošalje.

  Toliko sam uspeo da saznam.

 42. Da, zaboravih, a AnaJ me podseti – ako hoćete da se podsetite onih konferencija (u kompletu naravno) Slađa/Dragana/Elda VS Boban/Buda ima ih na stranici Bor grad VIDEO pod rednim brojem 102 i 103.

 43. Inače, BRT mora ovo objaviti u roku od 48 sati (u drugoj info emisiji od dana objavljivanja – dalke večeras u 22.ili sutra u 19.)

  Ja juče nisam gledala informativne emisije TV Bor, pa ne znam pouzdano da li je tu objavljeno ovo otvoreno pismo Aktiva novinara.
  Ako nije, zašto bi onda objavljivali Bobanov “demanti”? Apsolutno nemaju nikakvu obavezu da to učine.

 44. Pročitano je juče pismo Aktiva. Slažem se da Boban Jovanović ne zaslužuje da se objavi bilo šta što je napisao, ali se ne slažem da TV Bor treba da ćuti u trenutku kada svi pričaju i odlučuju o njihovoj sudbini, osim njih samih.
  Gledano spolja tj. kroz današnji Dnevnik, u ŠRIF-u je sve u najboljem redu, kao da će im za 5 dana biti oduzeta stara pisaća mašina, a ne frekvencija.
  Predlažem im da u studio unesu sve stolice koje imaju i sve kamere i neka pozovu sutra na javnu debatu sve koje sudbina ŠRIF-a zanima i one koji su dužni da ih zanima od trenutka kada su došli na javne funkcije.

 45. He he …. Bravo!

  Predlažem im da u studio unesu sve stolice koje imaju i sve kamere i neka pozovu sutra na javnu debatu sve koje sudbina ŠRIF-a zanima i one koji su dužni da ih zanima od trenutka kada su došli na javne funkcije.

  “Šrif se ne sme ugasiti” – komentar br 92:

  A o ŠRIFU treba jedna posebna tribina … možda baš na TV Bor, i zašto se upravo ti radnici, urednici itd…itž… ne sete sami pa i naprave jednu maratonsku emisiju. Ne znam šta im smeta da to urade.

  … a bilo je, čini mi se, i ranije takvih poruka…

 46. Koliko sam iz ovoga
  http://www.ratel.rs/editor_fil.....%20BOR.pdf
  mogao videti, prestaje da vazi samo frekvencija za Radio Bor, dok za Televiziju jos nije nista konacno! Nece se ugasiti za 5 dana.

 47. Copyright misliš li da to onda nije ništa zabrinjavajuće i da nema razloga da se bilo ko u ŠRIF-u potresa?
  Zar to što piše na sajtu RATEL-a nije trebalo da prenese i TV Bor? Pročitao sam sada ovo i nemam pojma šta znače svi oni silni brojevi radio stanica, šifre, šta li su…
  I ako je ovo jedino što je RATEL odlučio, otkud onda priča o gašenju televizije? Ćutanjem, TV Bor stvara sjajne uslove da se gradom šire glasine i da dalje gubi ozbiljno narušeni ugled.
  Iz ovog rešenja jasno je da je krivac za gašenje radija u ŠRIF-u, a ne van njega, pa bio to bivši direktor, pravna služba ili neko drugi.
  Uostalom, zar gašenje radija posle 40 godina nije dovoljan signal novinarima ŠRIF-a da treba da se bore za svoju firmu, a ne za samo za sebe i lične interese?

 48. off

 49. Dakle Zeljko,izvini,ali naporan si bre do bola.
  U kom ti vremenu zivis?Da li ti vidis svet oko sebe?Uhvatio si se ko mutav da rese pa da rese situaciju.Jer ti kapiras da je to ne izvodljivo?
  Mani vise da smaras,naivan si i stvarno dosadan.Sad si se ispilio i znas i ko je kriv i zasto i kako treba i sve.Gde popi toliku pamet?
  Zajebi,stvar je ozbiljna.

Trackbacks/Pingbacks

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>