Preko vode do slobode

Zoran Stanković on November 6th, 2008

Boško, komandante
Verujem da naša Vlada radi najbolje što zna, najbrže što ume, da nas uvede u EU. Verujem i da su se radikali pocepali, posvađali, sve zarad inrteresa građana Srbije. I to što se međusobno pljuju, sve je to u interesu građana. Verujem predsedniku opštine Bor, kada kaže, da nije dinara dao za “besplatne koncerte”, kao i da niko nije potpisao nikakav ugovor za takve koncerte.
Posle gledanja Lige šampiona, provrtim kanale na TV. I videh na nekoj televiziji, čiji je logo RTZ, nešto kao hepening, i mog voljenog političara. Elem, skup se odigrava u Knjaževcu, a glavni glasogovornik je Boško Ničić, budući Hajduk Veljko. U već prepoznatljivom ambijentu, zvezde i zvezdice granda, uz muziku, padoše predizborna obećanja (u Knjaževcu se ponavljaju lokalni izbori, 11.11.2008.). Te ovo ćemo, te ono ćete, i tako više puta.
Ono što je meni privuklo pažnju je obećanje Boška Ničića, da će on/oni sve sanitarne čvorove po školama srediti. I on to reče kroz osmeh, trebalo je da to liči na lako ćemo. E pa, Knjaževčani moji, da znate, Boško Ničić je već pola godine u vlasti opštine Bor, i da sanitarni čvorovi u školama, ne da nisu sanirani, već su u još jadnijem stanju. Ali je zato bilo veselo, uz muziku koja je za DŽ. A koliko to košta, saznaćete sa prvim rebalansom opštinskog budžeta. A šta reći o čoveku koji zarad svojih ambicija laže o deci. U srpskom jeziku postoji niz prigodnih atributa, i niti jedan lep i pohvalan.
Nije pričao Knjaževčanima o slobodi govora, slobodi medija, o novom glavnom i odgovornom uredniku, o besplatnim koncertima, o sukobu interesa. Za te stvari on se u Boru pokazao kao expert. Sloboda govora i slobodno informisanje, u Boru ne postoji. Besplatni koncerti u Boru koštaju više od 400.000 €, za manje od godinu dana. Svi funkcioneri, koje je on postavio, su u “sukobu interesa”, tj. postoji mogućnost “perutanja”.
E pa, Knjaževčani moji, pamet u glavu i dupe uza zid.
Koristim priliku, da pitam predsednika opštine Bor:
1. Da li je tačno da je plaćeno više od 2.700.000,00 dinara (cca. 35.000,00 €) firmi SKY SOLUTIONS? Ako jeste, u koju svrhu?
2. Ako je pomenuti iznos plaćen, da li će podneti krivičnu prijavu protiv odgovornih lica, zato što su se nenamenski trošila sredstva?
Milan Milićević

Subscribe to this blog's RSS feed

Always Look On the Bright Side of Life

Zoran Stanković on November 2nd, 2008

(još jedan patetičan tekst) Na dva, u dobroj meri kondradiktorna načina, se u opštinskoj vlasti (a i šire, verovatno) gleda na ovo što pišemo na opsinabor.com. Jedan je: ” Ma serite do besvesti bre, i tako to čita pedesetak istih ljudi”. I drugi: “Zašto to radite, mi smo u suštini na istoj strani, dajte nam […]

Continue Reading...

Вероватно затрпан великим бројем квалитетних и аналитичких текстова, главни и одговорни уредник листа који се зове „Борски проблем“ се оглушио о обавезу да сада овлашћено објави текст, исто онако како је неовлашћено и без одобрења објавио мој ауторски текст који није био намењен његовим новинама. Само тако могу да разумем поступак некога који је сам […]

Continue Reading...

Zašto Fani plače – odgovor

Zoran Stanković on November 1st, 2008

Na moje pitanje “Zašto Fani plače?” stiglo je više odgovora, ali za najbolji proglašavam odgovor komentatora “Pravda za Kalimera”. Ovo nije samo odgovor na postavljeno pitanje, iz njega ćete videti i zašto plaču radnici Centra za kulturu, pa čak i pronaći odgovor na pitanje kada će Debeli da ode iz Opštinskog veća. Zašto nema plate […]

Continue Reading...