Borska inicijativa

Za grad koji volimo

06 Jun

Bio jednom jedan Rain dog

Već neko vreme nisam video Zorana Stankovića, Rain doga, našeg druga, saborca protiv lopovluka! Gde li se smucao i čime  se bavio? Odgovor na jedno od ovih pitanja saznao sam kod Baneta na Kišobranu, i naravno da sam se iznenadio, ali prijatno! Mislio sam da Zorana Stankovića poznajem dovoljno, ali taj čika me uvek nečim iznenadi, a verujem da ćete i Vi biti iznena(dj)eni, (ne i uvre(dj)eni)?

Da ne dužim? Ma, možda bih i mogao malo da Vas potsetim na njegova dela i delovanja?

Rain dog, je početkom davne 2007 godine registrovao domen opstinabor.com kojim je probudio Borane i naterao nas da se potrudimo i sačuvamo Bor od bandita koji su ga besomučno pljačkali. Baza najpolularnijeg bloga srpske blogosfere se sada nalazi na mom blogu, na šta sam posebno ponosan. Uvek ćemo moći da se prisetimo i pročitamo sve tekstove i komentare koji su tada objavljeni. Jednom napisano, zauvek ostaje za nama!

Njegovim putem pošli su mnogi, zavoleli smo blogove i blogovanje, registrovali svoje domene i počeli da pišemo, svako u svojoj sferi interesovanja. Bor je vremenom postao grad sa najviše blogera u odnosu na broj stanovnika. Od tog vremena do danas blogove su stvorili; Pera, Mika, Đoka… ma šalim se, Deda, Suske, Bane, MilanM, Borski, Miff, Miloš, Gaga grne, Walter, Boranin, … i naravno Džej! Ma ne Džej, nego ja, Armagedon. Stvorena je i Borska internet organizacija “BITNO” kroz koju je Bor bio prepoznat kao grad blogera i blogovanja, na šta smo svi bili i još uvek smo ponosni! Tako mali, a tako veliki???

Ma dosta sam ke…, aj’ sad malo zbilje. Taj isti, Zoran Stanković, počeo je da se bavi književnim radom! Napisao je i objavio svoj prvi roman pod naslovom “Duhovi iz Palmotićeve 37“.

O čemu je pisao? Čega se prisećao? Šta ga je inspirisalo da napiše svoj prvi roman? E, to ne znam, ali planiram da saznam na promociji u petak 08.06.2012. godine u Narodnoj biblioteci Bor u 19h.

Dođite da čujemo šta o knjizi kažu autor Zoran Stanković, Ana Janković i Bane Dimitrijević.

6 Responses to “Bio jednom jedan Rain dog”

 1. 1
  RainDog Says:

  Hvala na lepim rečima druže. Svrati na kafu kad imaš vremena 🙂

 2. 2
  Armagedon Says:

  Kad sam počeo sa blogovanjem rekao si mi; “samo piši ono što misliš i neće biti problema”. I sada sam baš tako uradio 😉

 3. 3
  POKRET Says:

  Korak po korak, knjiga.

 4. 4
  Boris Says:

  Pre će biti kap po kap.

 5. 5
  Saša Pavlović Says:

  Ili preciznije – reč po reč

 6. 6
  Lale Says:

  Kiša pada, pas po pas…
  A RainDog postade BraveDog. 😉
  Zoran nije napisao ni smešnu niti patetičnu, već hrabru knjigu. U njoj priča o duhovima, a misli na duše.
  Teška, a dobra knjiga.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

© 2017 Borska inicijativa

Design by Best Web Hosts -- Made free by Best Blog Hosting and WordPress Themes