Borska inicijativa

Za grad koji volimo

18 Dec

Harala Dinkića banda

Oni grade, ruše, zapošljavaju, ma jednom rečju VLADAJU!!!

Oni su “legalisti” koji svoje odluke smatraju zajedničkim, koji sve što “rade”,”rade” sami, ne pitajući nikog, računajući i koalicione partnere.

Oni su bahati, oni su snažni, važni, neophodni, neizbežni i oni su ništaci koje smo mi postavili da nas prave budalama!

Ako, tako nam i treba, sami smo krivi što smo dozvolili da u filmu “Harala Dinkića banda” glumimo debile!

Dakle, da bi stvari bile jasnije, očigledno je da ću mnogima morati da objasnim šta nam to rade!

Oni ruše nelegalno izgrađeno!

Oni grade nelegalno!

Oni uveseljavaju i zapošljavaju!

Što se tiče zapošljavanja, moram da naglasim da sam konkurisao na mnogim mestima, takođe i na dva konkursa koji su objavljeni i za koje se dokumentacija predavala u direkciji RBN-a. Ništa strašno, razumeo sam to da RTB zapošljava prema programu saradnje sa određenim firmama. Tako je i trebalo da bude, ali iako sam ispunjavao sve uslove oglasa, nisam pozvan ni na razgovor, a kamo li da sam dobio obaveštenje da nisam primljen, te da me kao zainteresovanu stranu obaveste ko je primljen, jer možda bih ja iskoristio zakonski rok za žalbu, znajući ko je sve i kako zapošljen. O poništenju takvog oglasa za posao nema govora, jer se unapred znalo ko će i kako biti primljen!

Drugi oglas je tek istekao, ali i sada će se verovatno ponoviti ista priča? Sada čak nisu ni overavali, ni vraćali primerak kandidatima, i kako onda iko može da dokaže da je konkurisao? Pa ko digne tarapanu, reći će mu: Da si konkurisao, možda bi i bio primljen, ovako…?

Jovanović Jugoslav

13 Responses to “Harala Dinkića banda”

 1. 1
  Armagedon Says:

  Ovaj tekst samo pokazuje koliko cenim i poštujem principielnost i legitimitet svake donete odluke vlasti, bivše, sadašnje i svake buduće!

  Ovom prilikom naglašavam i @Kudesibrejugo da ću ga ubuduće nazivati drugom, ne zato što mi je drug, već po uzoru na njegovog predsednika 😉
  Baš tako se i njegov predsednik obratio svojim drugovima ka kongresu SPS-a: “Dame i gospodo, drugarice i drugovi”!
  Ovo je sramota za veliki deo članova DS-a i posle onog famoznog političkog pomirenja, pa nastupa na kongresu bratske im stranke, ja ne znam mnogo “demokrata” koji bi preko reči i ponašanja svog čelnika mogli da pređu!
  “Banda Dinkićeva” je kod nas osvojila najvećiu broj glasova, ali to nikako ne znači da im ostali koalicioni partneri smeju dozvoliti da vladaju kao da su osvojili apsolutnu većinu! Sramota!!!

 2. 2
  AnaJ Says:

  Znaš, ja sve nešto mislim da je ovde došlo do neke greške.
  Bilo je reči o tome da se do Nove godine sruše ograde krova Doma kulture, jer su opasne po život i jer od 2007. godine postoje dva rešenja o zabrani upotrebe zgrade dok se “nedostaci ne otklone”, a oni – srušiše fontanu! 🙂
  Dobro – “fontanu” – uslovno rečeno, jer to nikada i nije bila prava fontana iz prostog razloga što u njoj nikada nije bilo vode.

 3. 3
  Armagedon Says:

  @AnaJ:
  I, gde će sada pojedine komšije da peru tegle za zimnicu???
  Ova vlast ne razmišlja o svim građanima, nisu im svi jednaki!!!

 4. 4
  Drug Kudesibrejugo Says:

  Oslovljavaj drugom, ne smeta mi. A ja cu tebe isto tako ali na ruskom. Kako beše “tovariš Yugo 45”! Nisam gledao TV danas ali sigurni će reprizirati!!

 5. 5
  Drug Kudesibrejugo Says:

  A da! Dinkićeva stranka je osvojila 4 Rasimovi 3 i Boškovi 3. Nisu Dinkićevi osvojili najviše. DS i SNS imaju naviše odbornika pojedinačno. Tako beše valjda??

 6. 6
  Armagedon Says:

  @Drug Kudesibrejugo:
  Ma jbš ti pojedinačno, sve dok se te koalicije ne razbucaju ne gleda se pojedinačno!

 7. 7
  POKRET Says:

  AnaJ@: fontana im smetala zbog prilaza mehanizacije domu, kako bi se rešio problem fasade. Fasada za luster, luster za grudve, i rešen problem. Fasada se srušila.
  Mislim da sam već negde napisao: lep je rudar, lep je i amfiteatar, i fasade, ali …
  Krovovi, kanalizacija, nagrade, stručno usavršavanje, dugovi, …
  Takođe, neko ko godišnje pravi dug od 50-100 miliona $ (zavisi ko saopštava ta dugovanja), nema šanse da nam pomogne. Može, ali u ludari.

 8. 8
  Nena Says:

  Pitam i ovde, ako se ruše nelegalno izgrađeni objekti, kada će se nešto rešiti po pitanju ” kućice ” preko puta Doma kulture? Gde nestade komunalna inspekcija koja mi je dušu vadila dok sam radila u toj radnji. Gospodin D.Š. nije me ostavljao na miru ni tren. Svaki dan me je psihiški maltretirao!

 9. 9
  Armagedon Says:

  @Nena:
  Nije ta “kućica” jedini problem, ima ih i previše, ali šta očekivati od ovakve vlasti, koja svoju “moć” demonstrira na sasvim pogrešan način?
  Videla si i sama da su srušili mnoge nelegalno izgrađene objekte, a počeli su od najbanalnijih, drvenih garaža! Što se tiče boljih, a naročito elitnih objekata, nemoj da se nadaš da će se nešto uraditi! Oni znaju da im se nadležnosti završavaju otprilike na sirotinji raji! Ako nije privatno vlasništvo, onda je mnogo lakše, jer to smo svi mi platili kroz razne poreze i danke, pa se i ne oseća baš mnogo po svakom džepu Borana, kao pojedinca. Što se tiče pomenutih inspektora, čini mi se da sam nešto načuo da ih sada gaze za rad u proteklom periodu, naročito od početka ove godine? Ako je tako, da im nisam u koži!

 10. 10
  WINSTON Says:

  bez mnogo ljutnje !!!!!!!
  Od oktobarskih promena 2000 godine nijedna vlast nije učinila više za ovaj grad.
  U legalnost principa nećemo da ulazimo jer ni predhodne vlasti nemogu da se kite time.
  Činjenice su da se pojedini direktori pod turturom predhodnog predsednika opštine i njegovih saradnika sada nalaze pod istragama razlog uvećini slučaja isti legalnost.
  Dali treba da se kritikuje ova vlast.Treba i mora ,kao i sve vlasti.Pod pritiskom i kritikom on treba više i bolje da rade.

 11. 11
  Kudesibrejugo Says:

  Tako je Winstone!! Pretpostavljam da misliš na RTB. Ali to je uradila država a ne lokalna vlast!! Oni tek treba da se pokažu!!!!Amfiteatar i tuje ok, lepo je!! Lokalne vlasti ocekuju da ih hvalimo i dajemo ordenja za ono što su dužne i što je normalno da se uradi za grad. Mislim na grejanje i ostale komunalne delatnosti. Lok vlast treba da napravi uslove da se osnivaju firme a to se postiže tako što se daju dobri uslovi za otvaranje firmi. manje takse, besplatno gradjevinsko zemljište sa infrastrukturom itd. E tu neka se pokažu!! RTB je firma za sebe i više je nego dobro što je krenula da se oporavlja jer i ona privlaci druge firme a i zbog radnih mesta. Ali treba razmišljati u drugom smeru da se ne bi ponovila greška iz prošlosti u Boru. Naravno da mislim na to što je ceo grad bio vezan za “katodu” to jest RTB i kada je stao RTB zamalo da se ceo grad ugasi. Moramo da znamo da će u dogledno vreme RTB sigurno biti privatizovan, pasšce cena bakra ili bilo šta drugo može da se desi i ne smemo dozvoliti da zavisi ceo grad od jedne firme!!

 12. 12
  X-Files Says:

  Pa jedino za ovaj grad treba da se radi nelegalno da bi se nesto uradelo,jer bivse vlasti su sve radele legalno pa smo do (mojega) ovde dogurali,ne hvataj te se za nesto da li je legalno ili nije nego od kojih se para to radi!

 13. 13
  WINSTON Says:

  Sviđa mi se tvoja misao da lokalna vlast treba da stvori ambijent.
  Ambijent nikad bolji ali samo za one koji ne rade za lokalnu vlast.Zašto?Pa jednostavno ako radiš za opštinu oni to ne plaćaju ali zato znaju da te jure za opštinske takse (firmarina ekologija itd).Imam prijatelje koji već duže vreme nemogu da naplate svoje radove ali zato kad se radi preko RTB a za lokalne potrebe onda i daju na kašičicu.
  A kasnije i nešto od programa zapošljavanja.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

© 2017 Borska inicijativa

Design by Best Web Hosts -- Made free by Best Blog Hosting and WordPress Themes